úterý 14. června 2016

To nejlepší z E3 2016!

E3 už je za náma, teď nezbývá než čekat další rok. Jak to tedy vše vypadalo? No, z hlediska her, mohlo toho být trošku více, méně pak mohlo být VR her, zejména u konference Sony, kde jich bylo opravdu příliš. Koukněme se postupně na hlavní události z každé konference:

Konference od společnosti Bethesda byla zajimavá, avšak nijak ohromující. Větsina her, které byly představeny byly ohlášeny neoficiálně už dříve. Kažpodápně trailer do Dishonored 2 nebo remake Prey opravdu potěší. Možná hlavní novinkou bylo, že Bethesda již pracuje na The Elder Scrolls VI, avšak zatím se neukázal ani teaser trailer.



Společnost EA vsadila na pokračování Mass Effect Andromeda, dorazí Titanfall 2 a tentokrát bude mít i příběh. Zejména největší ohlas dostal připravovaný Battlefield 1. Měl opravdu velkou část celkového času a zatím to vypadá, že multiplayer bude největší pařba na podzim. Nesmíme zapomenout na velkého favorita FIFA 17, ten představil něco úplně nevídaného pro ságu FIFA, story mode.



Na konferenci od Microsoft se představili hned dvě nové konzole. Xbox One S, menší o 40%, podporovat videa ve 4K a až 2TB disk. Startovat bude na 299 eur. Hlavně se ale Microsoft zmínil o Ptroject Scorpio. Tahle konzole bude přímá konkurence pro PS4 Neo, nabídne až 3GB GPU a prodávat se začně příští rok. Hlavní hry byly Dead Rising 4 a Halo Wars 2, který bude obsahovat tentokrát i kampaň.


Ubisoft opět vsadilo ve velkém na open-world hry. Dočkali jsme se gameplay z připravovaného Ghost Recon: Wildlands, trochu podobný The Division z oblasti Latinské Ameriky. Nechyběl ani dříve oznámený Watch_Dogs 2, tentokrát se bude odehrávat ve San Francisku a Aiden již nebude hlavní hrdina. Dále tu máme pokračování RPG South Park, Grow Up nebo akční RPG ze Středověku For Honour.



Konference od Sony začala ve velkém. První se ukázal gameplay trailer na nový God of War 4, kde budeme hrát za mnohem staršího Kratose který se usídlil ve Skandinávii. Studio Santa Monica překvapivě změnila hrací mechaniku a nepůjde o tradiční hack and slash. Horizon Zero Dawn dostal půvadbný gameplay, Playstation VR je naplánováno na 13. sprna, Resident Evil VII bude poprvé hratelné v první osobě a o PS4 NEO zatím ani slovo.




Žádné komentáře:

Okomentovat