středa 30. března 2016

Vyplatí se pořídit Playstation Plus?

Tento článek má za úkol pojednávat, přesvědčit či odradit všechny hráče, kteří o PS Plus uvažují. PS Plus se dočkalo velké kritiky již od té chvíle, co bylo oznámeno, že konzole PS4 jej potřebuje, aby mohli hráči hrát hry online. To si získalo velkou škálu kritiků a lidí, které to odradilo. Jak se ale výhodné pořídit PS Plus dnes k nové zakoupené konzoli?



Vše záleží na našich preferencí. Služba PS Plus je dostupná v třech variantách, měsiční předplatné, tříměsíční předplatné a roční. Jak je známo, delší předplatné je nabízeno za zvýhodněnou cenu. Což ale neplatí u tříměsíčního předplatné, to bylo totiž před pár měsíci zdraženo a tím nenábízí absulutně žádnou cenu, stojí stejně, jak platit 3 měsíce za sebou měsíční předplatné. To nás nechá na měsíčním a ročním předplatném.

Služba jak už víme, je vyžadována pro hraní online na konzoli PS4, PS3 má online zdarma. To platí skoro u všechn her, některé vyjímky obsahuje Destiny nebo WatchDogs, jedná se ale o velmi malé a omezené online módy a tedy pro člověka, co se chystá na online hraní, není jiná varianta než PS Plus pořídit.

Dalším problémem představují hry, které jsou v rámci PS Plus dostupné zdarma. Již několik měsíců panuje mezi předplatníky velká kritika, hry jsou totiž zejména indie původu, většinou nějaké 2D skákačky nebo závodní. Ano, určitě najdeme kvalitní hry, kterým se třeba nevyrovná ani AAA hra z produkce Activision nebo EA. Otázkou ale zůstává, zda na PS4 takové hry chceme hrát. Většina indie her nabízené poslední dobou v PS Plus lze totiž bezproblémů sehnat na PC za velmi dobrou cenu, drtivá většina se také nachazí na Android nebo iOS a tam je cena podstatně nižší než na PS Store.

Březnová sestava her pro PS4


Na zhrnutí bych to viděl takto. Je PS4 vaší primární herní plataformou, máte zájem o hry tipu Battlefield 4, COD, Destiny atd. Pak je PS Plus pro vás, online se totiž v takových hrách nevyhnete a zdarma hry můžou být občas příjemným bonusem. Pokud však již vlastníte PC nebo jste pořídili PS4 primárně na singleplayer zážitek a kvůli exkluzivní hrám jako The Last of Us, Bloodborne, Until Down nebo ostatní, pak záleží jen na vás, zda si PS Plus pořídíte. Některé zmíněné hry totiž obsahují online, je to ale spíše doplňující modalita a singleplayer je hlavním lákadlem hry.

Dubnová sestava pro Xbox One a Xbox 360

Na závěr nezbývá než dodat, že se snad služba PS Plus zlepší, tento měsíc konkurující Games with Gold obsahuje velmi solidní hry jako Sunset Overdrive, The Wolf Among Us, Dead Space nebo Saint's Row IV, všechny velmi populární a známé tituly. Dubnovou sestavu PS Plus her zatím neznáme, lze očekávat oznámení už tento týden a tak nezbývá než doufat, že Sony přístoupí kvalitnější a zajímavější hry do své nabídky.


Žádné komentáře:

Okomentovat